Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La data de 1 octombrie, când cinstim Acoperământul Maicii Domnului, este sărbătorită şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

Această dublă sărbătoare reprezintă un bun prilej pentru Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe Pentru Vârsta a III-a“ din cadrul parohiei gălăţene „Pogorârea Sfântului Duh“ să organizeze activităţi cu caracter pastoral-misionare şi social-filantropice.

Programul de anul acesta a fost îndreptat spre cei 60 de bătrâni asistați în cadrul acestui Centru social, aflaţi în risc de marginalizare socială și care primesc îngrijiri speciale, atât la domiciliu cât și la sediul instituției.

Programul a debutat cu săvârşirea Aghesmei şi a slujbei de mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu de acești semeni nevoiași şi a continuat cu Parastasul pentru ostenitorii şi beneficiarii serviciilor sociale, trecuţi la Domnul.

În continuare, preotul coordonator al Centrului social a ţinut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre sărbătoarea închinată Maicii Domnului din prima zi a lunii octombrie, precum și despre importanţa cinstirii şi pomenirii celor adormiţi, mai ales în acest an când Sfântul Sinod al Bisericii noastre a hotărât ca aceștia să fie comemorați în mod special.

Au urmat câteva momente artistice susţinute chiar de varstnicii centrului care au constat în recitarea de poezii şi intonarea unor cântece tradiţionale.

La final, a avut loc tradiţionala agapă, iar la plecare vârstnicii au primit din partea acestei instituții de ocrotire socială cărţi de rugăciune, iconiţe, flori şi pachete cu alimente neperisabile.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook