Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 22 octombrie 2021, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Apostol Andrei şi Sf. Ierarh Nicolae“ din municipiul Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu pentru toţi cei bolnavi şi un Parastas pentru Preasfinţitul Părinte Episcop Gurie, trecut la cele veşnice ieri. După slujbă, ierarhul Dunării de Jos a mers la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan“ din Galaţi unde a înălţat rugăciuni pentru cadrele medicale şi pacienţii internaţi şi pentru a binecuvânta ambulanţa donată acestei instituţii medicale gălăţene.

În acest context dificil în care numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus este în creştere, iar secţiile ATI ale unităţilor medicale sunt pline cu persoane care suferă de forme grave ale acestei boli,  în Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost intensificate rugăciunile pentru sănătate şi oferirea de sprijin material spitalelor.

De la orele dimineţii, în Catedrala Arhiepiscoplă, biserica mamă a Eparhiei Dunării de Jos, chiriarhul Dunării de Jos s-a rugat în cadrul Tainei Sfântului Maslui pentru ca Bunul şi Milostivul Dumnezeu să păzească viața celor cuprinşi de boală, să le dăruiască vindecare sufletească şi trupească şi iertarea păcatelor.

Din soborul slujitor au facut parte preoţi din Administraţia eparhială şi de la Catedrala Arhiepiscopală.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre preţuirea sănătăţii ca dar de la Dumnezeu şi a făcut un îndemn la rugăciune sporită şi la respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

De la  Catedrală, ierarhul Dunării de Jos a mers la Capela „Sfinţii Doctorii fără de arginţi Chir şi Ioan“ din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan“ din Galaţi, unde s-a rugat pentru sănătatea şi ajutorul cadrelor medicale, a bolnavilor şi a celor care îi sprijină prin voluntariat în această perioadă pe semenii noştri incercaţi de suferinţă şi de boli.

În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a binecuvântat autoutilitara de tip ambulanţă VW Crafter, donată acestui spital ca urmare a colaborării care există de peste 30 de ani între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan“ din Galaţi.

Ambulanţa a fost oferită prin contribuţia Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi Crucea Roşie Bavareză. Valoarea autospecialei este de aproximativ 20.000 de euro.

Aceasta este cea de-a patra autoutilitară donată spitalelor din România de Crucea Roşie Bavareză prin intermediul reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române.

Ambulanţa complet echipată cu aparatură medicală şi materiale sanitare va fi utilizată pentru cei care au nevoie urgentă de îngrijire la domiciliu şi pentru transportul pacienţilor la spital.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook