Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Noul Ambasador al Republicii Italiene în România, Excelența Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, s-a aflat miercuri în vizită de prezentare la Patriarhia Română.

Redăm comunicatul de presă transmis de Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române:

În data de 5 octombrie 2022, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe noul Ambasador al Republicii Italiene în România, Excelența Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni.

Domnul Ambasador Mangoni a mulţumit pentru primire şi a subliniat importanța întâlnirii cu o personalitate proeminentă a României, în persoana Preafericirii Sale. Excelența Sa a menționat că unul dintre obiectivele importante ale mandatului său este acela de-a continua și consolida relațiile dintre România și Italia, în plan economic, social și cultural.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a amintit despre prezența celor peste un milion de români în Italia și de contribuția acestora la progresul societății italiene, precum și de cooperarea la nivel bisericesc între Patriarhia Română, respectiv, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, și Biserica Romano-catolică.

În acest sens, Patriarhul României a subliniat importanța dimensiunii culturale și a celei religioase, inclusiv, prin acordarea de burse de studii în teologie pentru studenții români. Acestea contribuie la promovarea unei pastorații relevante în cadrul comunităților ortodoxe românești din peninsula italică, în contextul actual.

În cadrul întrevederii, domnul ambasador a subliniat faptul că percepția poporului italian privind pe românii aflați temporar sau definitiv în Italia s-a schimbat pozitiv în ultimele două decenii, în special, datorită păstorilor lor spirituali. Astfel, comunitatea românească din Italia este percepută ca una dinamică, fiind un exemplu de integrare în societatea italiană.

În încheiere, Patriarhul României a menționat prezența unor comunități de italieni, în România, care contribuie, cu experiența lor, la dezvoltarea unor proiecte în beneficiul comunităților locale, inclusiv, prin promovarea unei culturi a voluntariatului, în special în rândul tinerilor, fiind promovate altruismul și solidaritatea în contrast cu individualismul din societatea actuală.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook