Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 13 octombrie 2022, în ajunul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, mulţime de credincioşi din municipiul Brăila au trăit momente de o profundă simţire duhovnicească prin participarea la sfinţirea picturii bisericii „Sf. Cuv. Parascheva“ din centrul oraşului Brăila.

Slujba de sfinţire a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa autorităţilor locale, a multor credincioşi din municipiul Brăila, precum şi a copiilor beneficiari ai programelor social-filantropice şi cultural-educative desfăşurate la această parohie.

După slujba de sfinţire a picturii, chiriarhul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în vecinătatea locaşului de cult.

Spre bucuria şi binecuvântarea credincioşilor prezenţi la sfinţire a fost adusă racla ce adăposteşte un veşmânt al Sfintei Parascheva, din patrimoniul sacrul al parohiei „Sfinţii Apostoli“ din Brăila.

Pe parcursul slujbelor, într-o deosebită atmosferă de rugăciune şi de evlavie, credincioşii s-au închinat şi au sărutat icoana Sfintei Parascheva şi acest odor preţios al sfintei care, prin prezenţa lui în urbea brăilenă, se constituie într-o mărturie concretă a evlaviei pe care poporul român o are faţă de Sfânta de la Iaşi.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre importanţa pictării sfântului locaş, explicând totodată reprezentările picturale ce se regăsesc în locaşul de cult.

În cadrul Sfintei Liturghii, la momentul cuvenit, mulţi copii şi credincioşi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

La final, ierarhul locului a mulţumit organizatorilor şi credincioşilor pentru evenimentul duhovnicesc de astăzi şi a apreciat dragostea, credinţa şi evlavia manifestate faţă de sfinţii lui Dumnezeu, mulţi dintre aceştia binefăcători şi ocrotitori ai românilor.

La plecare, toţi credincioşii au primit iconiţe cu chipul Sfintei Cuvioase Parascheva şi anafură.

Piatra de temelie a bisericii „Sf. Cuv. Parascheva“ din municipiul Brăila a fost aşezată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în data de 4 decembrie 2005.

Lucrările de construcţie ale acestui edificiu bisericesc s-au desfăşurat în perioada 2006-2014, iar slujba de târnosire a fost săvârşită de ierarhul Dunării de Jos la data de 12 octombrie 2014.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook