Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, au continuat astăzi, 1 octombrie, activităţile cu caracter pastoral-misionar şi social-filantropic dedicate persoanele vârstnice aflate în îngrijire în instituţiile sociale, dar şi pentru cele care locuiesc singure şi au o situaţie materială precară.

O astfel de activitate, prilejuită de ”Ziua Internaţională a Vârstnicilor”, s-a desfăşurat astăzi şi la biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Ierarh Nicolae“ din curtea Căminului pentru persoane vârstnice „Sfântul Ierarh Spiridon“ din municipiul Galaţi.

Acţiunea a fost iniţiată de membrii Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Galaţi, şi a constat în participarea membrilor ASCOR Galaţi la slujba Sfintei Liturghii, împreună cu vârsnicii din acest azil, şi desfăşurarea unui program cultural-artistic şi filantropic în sala de festivităţi a căminului.

În cadrul Sfintei Liturghii, tinerii voluntari de la ASCOR, îmbrăcaţi în tradiţionalele haine româneşti, au oferit răspunsurile liturgice la strană şi au interpretat la momentul chinonicului pricesne închinate Maicii Domnului.

De la biserică, toţi cei prezenţi s-au deplasat în incinta căminului la programul cultural-artistic pregătit special pentru această zi.

Cântecele tradiţionale specifice momentului aniversar împletite cu suitele de dansuri populare româneşti au adus multă bucurie şi seninătate în sufletele şi pe chipurile beneficiarilor, îndepărtând sentimentul de însingurare şi transformând tristeţea în bună dispoziţie.

La final, tineriil creştini ortodocşi prezenţi la eveniment, cu multă dragostea şi bunătatea, au oferit daruri vârstnicilor vizitaţi.

Caminul pentru Persoane Vârstnice „Sf. Spiridon“ din Galaţi funcționează cu un număr total de 160 de locuri, organizate în camere cu câte 2 locuri. Imobilul în care functioneaza caminul este complet accesibilizat fiind alcătuit din parter şi 4 etaje.

În vederea asigurarii unui trai decent vârstnicilor instituţionalizaţi aici caminul este dotat printre altele cu cabinet de asistenţă socială, birou consiliere juridică, cabinet kinetoterapie, cabinet medical, bucatărie, sala de mese şi, nu în ultimul rând, în incinta acestui centru social se află un locaş de cult cu program special dedicat persoanelor vârstnice.

Pr. Rareş Bucur

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook