Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 18 septembrie 2009, a avut loc la Seminarul Ortodox “Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi deschiderea noului an şcolar, la care a participat şi Preasfinţitul Casian, Episcopul Dunării de Jos.

Chiriarhul locului a săvârşit Sfânta Liturghie la Capela Seminarului, înconjurat de pc. părinţi profesori de la această instituţie de învăţământ, răspunsurile fiind date în cor de elevii seminarişti. În cuvântul său de învăţătură PS Casian, a tâlcuit viitorilor slujitori ai lui Dumnezeu, înţelesurile adânci ale Dumnezeieştii Liturghiei, subliniind importanţa participării reale şi constante la această sfântă slujbă, în duminici şi în sărbători.

A urmat o slujbă de Te-Deum în cadrul căreia Preasfinţitul s-a rugat lui Dumnezeu să deschidă inimile şi să lumineze minţile tinerilor seminarişti pentru a primi Cuvântul Evangheliei şi a înţelege învăţăturile dumnezeieşti.

La finalul evenimentului, ierarhul a binecuvântat cadrele didactice şi pe fiecare elev în parte, după care a participat la şedinţa Consiliului profesoral.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook