Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La invitaţia Preafericitului Sava, mitropolit al Varşoviei şi Primat al Bisericii Ortodoxe Autocefale din Polonia, cu binecuvântarea Preafericitului dr. Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 9-15 septembrie a.c., o delegaţie a Episcopiei Dunării de Jos a întreprins o vizită frăţească în Biserica Ortodoxă a Poloniei. Delegaţia, condusă de PS dr. Casian al Dunării de Jos, a cuprins pe pc pr. Horaţiu Moldovan, consilier eparhial pentru patrimoniu şi construcţii bisericeşti, pc pr. Lucian Petroaia, consilier eparhial pentru învăţământ şi c. diac. Cornel Drescanu. Vizita s-a produs după ce o altă delegaţie de ieromonahi din Eparhia Dunării de Jos a participat la un congres internaţional, pe teme monahale, organizat de Biserica Ortodoxă Autocefală din Polonia..

Delegatia Eparhiei Dunarii de Jos: a participat la sarbatoarea Eparhiei Waszawsko – Bielska, de la Manastirea din localitatea Grabarka, a vizitat parohiile din Bielsk Podlaski. Apoi a participat la sarbatoarea parohiei ,,Taierea Capului Sfântului Ioan Botezatorul” din localitatea Szczyty, a vizitat orasele Hajnowka si Bialowiza, in ultima zi oficiind Sfinta Liturghie la Catedrala Mitropolitana din Varsovia.

Vizita Chiriarhului Dunarii de Jos se înscrie în lucrarea sfânta a Bisericii Ortodoxe Române de cooperare frateasca cu celelalte Biserici Ortodoxe surori din lume, printre care se numara si Biserica Ortodoxa a Poloniei, si este un raspuns la participarea Preafericitului Sava, Mitropolitul primat al Poloniei, la manifestarile organizate la Galati, în data de 4 iulie 2004, prilejuite de aniversarea a 500 de ani de la mutarea la cerestile lacasuri a Sfântului Voievod Stefan cel Mare si Sfânt.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook