Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 8 septembrie 2010, la Căminul Cultural din comuna Corod, jud. Galaţi, a avut loc evenimentul numit simbolic „Ziua Corodului”. Sărbătoarea a fost iniţiată în anul 2005 de către Primăria Comunei Corod, în strânsă colaborare cu cele 7 parohii ale comunei. La eveniment au participat autorităţi judeţene şi locale, precum şi credincioşi ai comunei, dar şi din localităţile învecinate.

Programul a început cu oficierea slujbei de Te-Deum, urmată de rostirea Crezului de către toţi participanţii. A urmat prezentarea unei comunicări, de către pc. pr. Ştefan-Andrei Constantin, din parohia Blânzi, jud. Galaţi, cu tema „Crezul Ortodox în cultura şi spiritualitatea românească”,. După aceasta s-au acordat diplome pentru toţi copii participanţi la concursul naţional „Crezul meu”, precum şi la alte concursuri iniţiate în parohiile corodene, cu prilejul aniversării anului 2010 drept „Anul comemorativ al Simbolului de Credinţă”. Un grup de copii a interpretat „Balada lui Constantin Brâncoveanu” şi a fost prezentat ziarul „Tecuciul literar-artistic”, gazetă unde sunt publicare articole şi poezii ale oamenilor de cultură din localitate şi din judeţ.

Evenimentul a continuat cu diferite programe artistice, constând din dansuri şi recitaluri susţinute de credincioşii şi tinerii din localitatea Corod.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook