Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos
×

Eroare

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /galerie/anul_2010/septembrie/inceperea-anului-scolar-seminar-2010 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

În ziua de 14 septembrie a.c., la sărbătoarea praznicului Înălţării Sfintei Cruci, a avut loc deschiderea noului an şcolar la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi. Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Litughie în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, precum şi de elevi seminarişti, elevi ai altor licee, părinţi profesori de la această instituţie de învăţământ şi numeroşi credincioşi din oraş.

În cuvântul său de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre istoricul Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hriustos şi importanţa descoperirii ei pe Muntele Golgota de către Sfânta Elena, mama Sfântului Constantin, împăratul Bizanţului (303-337). Totodată a aminiti faptul că Semnul Crucii nu mai este considerat semn de ruşine şi de tortură, pentru abaterile de la legea civilă romană, ci începând cu răstignirea Domnului nostru Iisus Hristos el este semnul izbăvirii din robia celui rău, semnul biruinţei asupra morţii. De aceea, Domnul Iisus Hristos nu poate fi despărţit de Sfânta Cruce, în diferitele sale reprezentări iconografice.

De asemenea, la eveniment a fost prezent şi dl Doru Rezmeriţă , inspector general şcolar al judeţului Galaţi, care a subliniat importanţa colaborării dintre Şcoală şi Biserică, în procesul educaţional.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a binecuvântat cadrele didactice şi pe fiecare elev seminarist în parte.

{gallery}/galerie/anul_2010/septembrie/inceperea-anului-scolar-seminar-2010{/gallery}

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook