Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sambătă, 25 septembrie 2010, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a sfinţit biserica parohială cu hramul „Sf. M. Mucenic Gheorghe” din localitatea Găvani, jud Brăila, localitate aşezată la 21 km depărtare de municipiul Brăila, încadrată administrativ-teritorial comunei Gemenele, la 4,5 km depărtare de aceasta.

Satul a luat fiinţă între anii 1910-1912 prin împropritărirea ţăranilor ce lucrau pe moşiile regelui Carol I, drept pentru care, initial, a primit numele acestuia. Ulterior i se va schimba numele în Găvani, de la numele iniţial al terenului de aici, titulatură ce înseamnă „scobitură, adâncitură, strachină de lemn, formă negativă de relief în zonele de deal şi de munte, crov”, ceea ce arată că satul se află într-o vale pe malul Râului Buzau, care a creat mai multe inundaţii în zonă, dar şi de la faptul că vechea îndeletnicire a locuitorilor de aici era, probabil, sculptarea strachinilor de lemn.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a felicitat pe pc. pr. Paroh, Consiliul şi Comitetul parohial pentru perseverenţa şi râvna de care au dat dovadă încă din anul 2001, când Primăria comunei a pua la dispoziţie terenul pentru zidirea sfântului locaş, lucrare finalizată anul acesta

La finalul Sfintei Liturghii au fost oferite rechizite elevilor proveniţi din familii cu diferite probleme, inclusiv de ordin economic, iar pentru bătrânii fără posibilităţi financiare, li s-au oferit pachete cu alimente.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook