Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 12 septembrie 2013, în Arhiepiscopia Dunării de Jos au avut loc consfătuirile cu profesorii de religie din judeţele Brăila şi Galaţi, organizate pentru pregătirea începutului de nou an şcolar 2013-2014.

La Brăila, profesorii de religie din judeţ au participat la Sfânta Liturghie, în biserica „Sfinţii Apostoli“. Lucrările consfătuirii s-au desfăşurat în sala de conferinţe a Protoieriei Brăila, începând cu ora 930.

La Galaţi, conferinţa a fost organizată în sala „Melchisedec Ştefănescu“, de la Centrul Eparhial, începând cu ora 1500.

La ambele Consfătuiri a participat ÎPS dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de slujitori din Cancelaria arhiepiscopală şi de reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare Galaţi şi Brăila.

Problematica abordată în cele două întâlniri vizat mai întâi analiza activităţii din anul şcolar 2012-2013. S-au abordat şi probleme legate de proiectele comune Biserică - Şcoală: evaluarea activităţilor eparhiale din anul şcolar precedent: concursul de icoane din Duminica Ortodoxiei având ca temă „Anul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena“, cinstirea eroilor neamului cu prilejul praznicului Înălţării Domnului, pelerinajul tinerilor la hramul Mănăstirii Buciumeni, programele de spovedire şi împărtăşire a elevilor în posturi, dar şi implicarea profesorilor de Religie în susţinerea proiectului naţional „Hristos împărtăşit copiilor“ şi evaluarea proiectului „Alege Şcoala!“, în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În al doilea rând, s-a făcut proiectarea activităţilor pentru anul şcolar 2013-2014, privind: situaţia încadrării profesorilor pe catedrele de Religie, la începutul noului an şcolar, priorităţi privind ora de religie, parteneriatele educaţionale dintre parohii şi şcoli/licee şi programele catehetice, în baza hotărârilor Sfântului Sinod şi a legislaţiei civile în domeniu, precum şi noutăţile legate de activitatea în anul şcolar 2013-2014, rezultate în urma consfătuirii naţionale a inspectorilor de religie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook