Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Comisia eparhială pentru coordonarea acţiunilor umanitare aduce la cunoştinţă faptul că, în data de 19 septembrie a.c., în localităţile afectate de inundaţiile din 11-12 septembrie 2013,  s-au desfăşurat următoarele activităţi de întrajutorare:

Parohiile „Sf. Ana“ - Galaţi, „Sf. Gheorghe“ - Tecuci, Independenţa, Condrea, Iveşti I, Buceşti, Drăgăneşti şi Şerbăneşti au organizat mai multe transporturi cu ajutoare (cereale, alimente de primă necesitate, pături şi obiecte igienico-sanitare) în localităţile Cudalbi I, Cuca, Pechea şi Costache Negri din Protoieria Covurlui, valoarea produselor ridicându-se la suma de  fiind de 15.300 lei.

Parohiile Măcişeni şi Roşcani din Protoieria Tg Bujor, au fost sprijinite material de parohiile Rădeşti, Moscu, Băneasa, Bălăşeşti, Bursucani, Bereşti Târg, Balinteşti, Cristeşti, Slivna, Fundeanu şi Nicopol, valoarea ajutoarelor oferite fiind de 13.050 lei.

La acestea se adaugă şi transportul umanitar organizat de credincioşi din municipiul Oneşti, jud. Bacău, în valoare de 3.000 lei.

Valoarea ajutoarelor materiale acordate în această zi se ridică la suma de 31.350 lei.

Amintim şi faptul că 12 preoţi din Protoieria Tecuci s-au aflat în fruntea echipelor de   voluntari din parohiile lor care, în solidaritate cu persoanele greu încercate, au participat la acţiunea de îndepărtare a efectelor viiturii de apă şi nămol din curţile şi casele afectate.

În aceeaşi zi, la Centrul Eparhial din Galaţi, în prezenţa ÎPS Arhiepiscop Casian şi a dlui  prefect Emanoil Cătălin Bocăneanu, a avut loc întrunirea membrilor Comisiei eparhiale şi a reprezentanţilor Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul acesteia s-a constatat că baza de date a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, transmisă din teritoriu de către preoţii şi protoiereii din localităţile sinistrate, coincide cu cea a Prefecturii Galaţi, în privinţa numărului de persoane şi a caselor grav afectate.

În cadrul Comisiei eparhiale s-a hotărât organizarea, în perioada imediat următoare,  a unui transport cu rechizite şi articole de îmbrăcăminte pentru cei 550 de copii din zonele sinistrate, oferit de către Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Totodată, menţionăm că în contul RO33RNCB0141032864090007, special deschis de Arhiepiscopia Dunării de Jos la BCR Galaţi pentru persoanele sinistrate, s-a primit din partea Episcopiei Oradiei suma de 25.000 lei.

Arhiepiscopia Dunării de Jos mulţumeşte, cu recunoştinţă, tuturor donatorilor şi voluntarilor care s-au implicat şi se vor implica cu devotament în acţiunile umanitare, social-filantropice şi de solidaritate cu victimile calamităţilor provocate de inundaţiile de la mijlocul săptămânii trecute, din judeţul Galaţi.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook