Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Începând cu finele anului 2012, Arhiepiscopia Dunării de Jos a demarat ample lucrări de construcție în cadrul proiectului intitulat „Consolidarea, reabilitarea și modernizarea palatului episcopal – „Muzeul istoriei, culturii și spiritualităţii creştine de la Dunărea de Jos“.

Lucrările de consolidare, restaurare şi modernizare au fost necesare datorită gradului avansat de deteriorare a edificiului construit în perioada 1897-1900 și clasificat ca monument istoric.

Sfinţit la 8 septembrie 1901, Palatul avea pe lângă reşedinţa şi cancelaria eparhială, o capelă, două camere regale, dar şi alte săli pe care restauratorul le-a refăcut după forma iniţială.

Conform legislaţiei în vigoare, la data de 25 septembrie a.c. au fost demarate procedurile de recepţie a lucrărilor de construcţie – montaj din cadrul proiectului european de restaurare a Palatului Episcopal.

În debutul evenimentului de astăzi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit cuvenita slujbă de mulţumire în capela restaurată a Palatului, în prezenţa membrilor comisiei de recepţie şi a celorlalţi invitaţi.

De asemenea, au participat şi reprezentanţi ai proiectantului SC „RomLotus“ SRL, Galaţi şi constructorului SC „Dedal- Bahamat“ SRL, Galaţi.

La final, a fost vernisată o expoziţie fotografică şi un film documentar care au ilustrat principalele etape ale lucrărilor.

Consolidarea, reabilitarea şi amenajarea clădirii Palatului Episcopal va permite ca activitatea desfășurată până în prezent – aceea de muzeu – să continue prin Muzeul istoriei, culturii și spiritualității creștine de la Dunărea de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook