Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În contextul „Anului comemorativ al Sfântului Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti“, în data de 27 septembrie 2016, Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi a organizat un  simpozion  închinat Sfântului Ierarh Martir.

Evenimentul a fost aşezat sub genericul „Sfântul Antim Ivireanul – ierarh şi slujitor devotat, cărturar misionar erudit şi unul dintre cei mai de seamă predicatori de limbă română din epocă“.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Chiriarhul Dunării de Jos, la dezbateri au participat preoţi profesori şi cadre didactice universitare.

De asemenea, o parte dintre elevii seminarişti au prezentat referate şi proiecţii PowerPoint, cu privire la tema de reflecţie propusă de Sfântul Sinod pentru anul 2016.

Simpozionul de astăzi se înscrie în seria manifestărilor cultural-educaţionale dedicate Sfântului Antim Ivireanul şi împlinirii a 7 ani de când Eparhia Dunării de Jos a fost ridicată la rang de Arhiepiscopie, iar chiriarhul ei la slujirea de Arhiepiscop.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook