Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 14-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mulți copii au primit Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul de învățătură, Înaltprea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică în care este relatată Pilda nunții fiului de împărat la care mulți dintre cei invitați au refuzat să vină.

„Evanghelia de astăzi ne relatează despre o nuntă mare pe care o face un împărat atent la toate detaliile pentru ca evenimentul să fie așa cum se cuvine.

Pentru că își iubește fiul și îl cinstește, împăratul este principalul responsabil pentru reușita nunții, el îngrijindu-se ca totul să fie bine pregătit.

Împăratul îi invită cu căldură părintească pe toți, însă ei găsesc formule de a se scuza, unele mai necinstite, neadevărate, nerespectuoase și umilitoare decât altele. În fața unor astfel de atitudini împăratul s-a mâniat foarte tare și i-a chemat la nuntă pe cei nechemați de nimeni, pe cei ocoliți de toți semenii lor, pe cei săraci și necăjiți“, a spus ierarhul.

”Preocupați fiind cu toate cerințele lumii acesteia uităm de lumea cea veșnică, că avem suflet și că avem atâtea necazuri care ar trebui să fie temperate în timpul Sfintei Liturghii, unde cerem de la Dumnezeu ‹‹cele bune și de folos sufletelor și trupurilor noastre›› și multe alte daruri.

Sfânta Liturghie topește ghețarul egoismului, răutății, mizeriilor și al păcatelor din noi”, a mai spus chiriarhul.

După otpustul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop a amintit celor prezenți că data de 1 septembrie este începutul unui nou an bisericesc în care suntem datori a pune început bun în viața noastră și a lucra pentru mântuirea sufletelor noastre. 

La final, toți credincioșii prezenți la slujbă au fost binecuvântați și au primit iconițe din partea ierarhului.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook