Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Mitropolia Munteniei și Dobrogei Arhiepiscopia Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele de 4 şi 5 septembrie 2019, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost organizată sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoţească.

În prima zi, cei 6 candidaţi au susţinut proba psihologică, iar în cea de a doua zi au participat activ la slujba Sfintei Liturghii din Catedrala arhiepiscopală.

Programul examenului a continuat astăzi în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial, prin susţinerea probelor scrisă şi orală, în cadrul cărora au fost evaluate cunoştinţele candidaților la dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice şi morală creştină.

Comisia de examinare a fost alcătuită din preoţi profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, de la Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi şi slujitori din administraţia eparhială, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor putea fi repartizaţi în parohii.

Pr. Rareș Bucur

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook