Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 8 septembrie, Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos a fost gazda Festivalului de Muzică Veche Tradiţională „Dimitrie Cantemir“.

Evenimentul cultural-artistic, binecuvântat de către chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, s-a aflat anul acesta la cea de-a patra ediţie.

Prezent la eveniment, ierarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe artişti şi a transmis un cuvânt de apreciere pentru interesul şi preocuparea arătate în organizarea şi participarea în număr atât de mare la astfel de seri culturale şi tradiţionale.  

Manifestarea muzicală a reprezentat rodul unei frumoase colaborări dintre Muzeul eparhial şi Asociaţia pentru Promovarea Patrimoniului Cultural Gălăţean, în parteneriat cu Primăria Galaţi, Consiliul Judeţean Galaţi, Centrul Cultural „Dunărea de Jos“, Asociaţia Eco – Gal, Palatul Copiilor Galaţi şi Asociaţia Galaţi 2020.

Pe scena amplasată în primitoarea Grădină a Palatului Episcopal, au urcat artişti şi ansambluri de muzică şi dansuri tradiţionale, precum doamna Ioana Marin, Formaţia de muzică veche tradiţională „Kalofonis“, Ansamblul artistic „Olympos“ şi Ansamblul folcloric „Dor de tei“.

Deşi la o oră destul de înaintată, concertul de muzică veche tradiţională „Dimitrie Cantemir“ s-a bucurat de un real succes, sutele de gălăţeni prezenţi la eveniment apreciind, prin îndelungate ropote de aplauze, prestaţia de excepţie a celor ce au urcat pe scenă.

La final, artiştii au primit din partea organizatorilor plachete gravate, diplome de participare şi flori.

Organizat an de an, acest Festival doreşte să aducă o contribuţie semnificativă la păstrarea, transmiterea şi valorificarea scenică a muzicii vechi tradiţionale.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook