Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În săptămana premergatoare hramului bisericii Nașterea Maicii Domnului din Brăila, cei 20 de elevi beneficiari ai programului „Lăsați copiii să vină la Mine“, care se derulează în centrul social parohial, au desfășurat o serie de activități social-filantropice. Astfel, 20 de persoane vârstnice, lipsite de ajutor, au fost vizitate la domiciliu și au primit pachete cu alimente, darul cel mai de preț fiind însă compania copiilor, care au promis că îi vor vizita cât mai des.

A fost organizată, apoi, în parteneriat cu Penitenciarul Brăila, activitatea Cu tata spre școală. Astfel,12 copii ai unor persoane private de libertate s-au întâlnit cu părinții lor în Centrul Cultural Educațional Sfinții Martiri Brâncoveni, aflat în curtea bisericii. Ei au participat la activități de creație și au primit daruri (rechizite), de la elevii participanți la programul educațional parohial.

În aceeași zi, au fost vizitați în saloane și au primit daruri (dulciuri, fructe, iconițe), copiii internați în secția de pediatrie a Spitalului Județean Brăila, dar și persoane vârstnice de la secția de cardiologie.

În ziua hramului bisericii, pe 8 septembrie, după Sfânta Liturghie, toți credincioșii participanți la slujbă au primit pachete cu alimente, pregătite în cantina centrului social parohial,unde a fost organizată, apoi, și o agapă la care au participat, alături de membrii Consiliului și Comitetului parohial, copiii de la Apartamentul social Trandafirul, aflat pe teritoriul parohiei, dar și elevii care participă zilnic, pe parcursul anului școlar, la programul educațional Lăsați copiii să vină la Mine. Toți copiii prezenți la agapă au primit daruri - mape cu rechizite, având in vedere apropiata deschidere a noului an școlar.

Preot paroh Sorin Marinescu

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook