Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, urmând o mai veche tradiţie din această eparhie, la începutul noului an şcolar 2020 – 2021 este organizată o activitate social-filantropică îndreptată spre copiii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse din parohiile ale Eparhiei Dunării de Jos.

Acest program social-filantropic îndreptat cu precădere spre copiii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate social se desfăşoară de la începutul acestei luni prin cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei.

În vederea oferirii de ghiozdane şi rechizite şcolare, multe parohii din Eparhia Dunării de Jos au primit solicitări din partea unităţilor şcolare pentru a oferi sprijin copiilor nevoiaşi.

Astfel de activităţi filantropice s-au desfăşurat astăzi, 24 septembrie 2020, în localităţile Cârlomăneşti, Cotoroaia şi Cerţeşti din judeţul Galaţi, unde, prin implicarea Protopopiatului Tecuci, 130 de elevi au primit din partea bisericii ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar.

De la orele dimineţii, protoiereul de Tecuci, împreună cu preoţi din cadrul acestui protopopiat s-au deplasat la şcolile gimnaziale din cele trei localităţi gălăţene, unde au oferit elevilor ghiozdanele echipate cu cele necesare pentru cursuri.

Darurile pregătite special pentru copii au fost oferite de preoţi în incinta şcolilor cu respectarea normelor în vigore privind protecţia împotriva noului coronavirus.

Cele trei localităţi în care s-au desfăşurat acţiunile social-filantropice de astăzi, sunt situate în nordul judeţului Galaţi, cu populaţie redusă, îmbătrânită şi în unele zone cu familii de etnie romă.

Acest ajutor acordat de biserică în fiecare an la Dunărea de Jos este de un real folos semenilor noştri cu situaţie materială precară, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar.

Campania de sprijinirea a familiilor cu mulţi copii şi a elevilor nevoiaşi organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos continuă în perioada următoare în parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook