Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 15 septembrie, la pomenirea Sf. Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul spiritual al pompierilor români, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a oficiat în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi cuvenita slujbă de Tedeum.

La eveniment au fost prezenţi oficialităţi locale, ofiţeri, subofiţerişi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu“ din Galaţi, precum şi reprezentanţi ai Jandarmeriei şi Armatei - Galaţi.

În cuvântul adresat cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a evidenţiat sacrificiul pe care pompierii îl fac pentru salvarea de vieţi omeneştişi bunuri, fiind permanent prezenţi la datorie şi pregătiţi pentru a interveni atunci când semenii noştri sunt în pericol.

Manifestările prilejuite de această ziau continuat la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu“ din Galaţi cu o slujbă de mulţumire, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, urmată de ceremonialul militar de prezentare a drapelului de luptăşialocuţiunile specifice momentului.

„Ziua porţilor deschise“ a oferit publicului gălăţean posibilitatea de a cunoaşte cum se desfăşoară o zi din viaţa unui pompier, în incinta inspectoratului fiind organizate o expoziţie cu tehnică de intervenţie şi o expoziţie de fotografie cu aspecte din misiunile pompierilor gălăţeni.

Ceremonialul s-a încheiat printr-o slujbă de pomenire, depunerea de coroane la mormintele eroilor pompieri din Cimitirul „Eternitatea“ din Galaţi şi defilarea Gărzii de onoare.

Luni, 13 septembrie 2021, în cadrul unui ceremonial organizat de Inspectoratului pentru Situații de Urgență la Palatul Cotroceni – București, Președintele României a acordat Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu“ al județului Galați, Drapelul de Luptă al unității.

În cadrul acestui eveniment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu“ al Județului Galați a fost reprezentat de ofițeri și subofițeri, comandantul blocului de defilare fiind domnul Inspector Șef, colonel Toma Ion.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook