Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Eparhia Dunării de Jos se desfăşoară  în această perioadă programul eparhial „Hristos în şcoală“.

Prin acest program social-filantropic 4000 de copiii din judeţele Galaţi şi Brăila primesc ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar în valoare de 300.000 lei.

În săptămâna premergătoare începerii noului an şcolar, au fost achiziţionate 4000 de ghiozdane complet echipate cu rechizite şcolare, respectiv caiete, penare, stilouri, pixuri, creioane, carioci şi rigle, toate acestea fiind predate protoieriilor şi parohiilor din cele două judeţe ale eparhiei.

Protoieriile au primit produsele școlare achiziționate și transportate de către Centrul eparhial, după care, pe bază de programări, acestea au fost distribuite la parohiile implicate în proiect.

În perioada 8-16 septembrie, preoţii au invitat copiii la bisericile de parohie, pentru a primi darurile sau, după caz, au mers la școlile unde aceștia învață sau la centrele sociale în care ei sunt instituționalizați.

În cadrul acestei activităţi s-au implicat mai mulţi voluntari şi credincioşi din cadrul Consiliilor şi Comitetelor parohiale

Astăzi, Protoieria Brăila a distribuit 650 de ghiozdane cu rechizite parohiilor din subordine. Preoţii însoţiţi de voluntari parohiali au preluat produsele şcolare şi apoi le-au oferit copiilor care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse.

În Biserica ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Brăila, 30 de copii din două parohii brăilene au primit cu mare bucurie şi entuziasm darurile procurate special pentru ei, mulţumind dăruitorilor pentru acest binevenit sprijin.

În zilele următoare alte protoierii şi parohii din Eparhia Dunării de Jos vor oferi copiilor ghiozdanele echipate cu cele necesare pentru cursuri.

Acest ajutor acordat în fiecare an la Dunărea de Jos este de un real folos elevilor cu situaţie materială precară, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook