Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 16 septembrie, la Aşezământul social-filantropic „Sf. M. Mc Pantelimon“ – Lacu Sărat s-a desfășurat Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Brăila.

Cele 100 de cadrele didactice care predau Religia în judeţul Brăila s-au întrunit în şedinţa anuală în Sala de festivităţi „Sf. Ioan Evanghelistul“ din cadrul Aşezământului eparhial.

Prezent la eveniment, chiriarhul Dunării de Jos a susţinut o reflecţie teologică cu privire la formarea şi lucrarea misionară a profesorului de religie în şcoala românească, ca o continuitate a formării sale duhovniceşti prin participarea la Sfânta Liturghie, împărtăşirea cu Sfintele Taine, cunoaştereaşi implicarea în activităţile pe care biserica le desfăşoară în societate.

La întrunire, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a fost prezentăşi prof. Elena Cocîrlea, inspector la disciplina Religie în judeţul Brăila.

Teme abordate au vizat o scurtă analiză retrospectivă a activităţii din anul şcolar 2020-2021şiproiectarea activităţilor pentru anul şcolar 2021-2022 privind relaţia dintre Familie, Şcoală şi Biserică, priorităţile privind ora de religie, precum şi implicarea profesorilor de religie în parteneriatele educaţionale dintre parohii şişcoli/licee şi programele catehetice, în baza hotărârilor Sfântului Sinod şi a legislaţiei civile în domeniu.

Pe ordinea de zi s-au mai aflat şi aspecte legate de utilizarea metodelor moderne de predare - învăţare - evaluare diferenţiate, în contextul actual din ţară.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook