Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

După o vacanță frumoasă, luna septembrie marchează începutul unui nou an școlar care este un urcuș în formarea intelectuală și conturarea personalității fiecărui elev.

Începutul școlii reprezintă un moment cu o semnificație deosebită pentru cei care îi trec pragul, cuprinși de dorința cunoașterii și a acumulării multor cunoștințe folositoare pentru viața de zi cu zi.

Pentru cei mici este o primă treaptă urcată pe drumul de lumină al cunoașterii, iar pentru cei din clasele mai mari reprezintă noi trepte ce-i înalță an de an spre strălucirea culturii și știintei, atât pentru ei cât și pentru semenii lor.

Un astfel de moment deosebit a fost astăzi, 5 septembrie, la deschiderea anului școlar în satul Căuiești din județul Galați, unde un număr însemnat de elevi, profesori și părinți au luat parte cu emoție la sunetul primului clopoțel.

Cu acest prilej a fost oficiată slujba de binecuvântare a lucrărilor de reabilitare a Școlii Căuiești, lucrări demarate în anul 2019 cu ajutorul și susținerea Primăriei și Consiliului Local Drăgușeni.

După stropirea cu aghiazmă, elevii și profesorii au primit iconițe și cărți de rugăciune spre folosul duhovnicesc în noul an școlar.

Totodată, o parte dintre elevii cu posibilități materiale reduse, au primit ghiozdane echipate cu cele necesare pentru cursuri.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook