Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La o zi după slăvitul praznic al Naşterii Maicii Domnului, când Biserica Ortodoxă cinsteşte pe Sfinţii şi dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana, parohia „Sf. Ana“ din municipiul Galaţi a îmbrăcat din nou haina de sărbătoare cu prilejul hramului bisericii.

Manifestările pastoral-misionare şi social-filantropice au debutat încă din ajun la biserica parohială, unde, un sobor de preoţi din municipiul Galaţi a oficiat Vecernia cu Litie şi Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, la eveniment participând mulţi copii şi credincioşi din parohie.

În ziua de prăznuirea a Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, un sobor de preoţi a săvârşit Sfânta Liturghie, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a tinerilor şi copiilor participanţi la programele catehetice ale Bisericii, precum şi a bunilor şi evlavioşilor credincioşi din parohie şi din îmrejurimi.

La momentul cuvenit, mulţi copii însoţiţi de părinţii lor au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a vorbit despre familia creştină în interiorul cărei sunt crescuţi cu multă dragoste copiii, plecând de la exemplul Sfinţilor şi Drepţilor dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana.

Ierarhul Dunăriii de Jos a evidenţiat importanţa pomenirii acestora în rugăciunile personale pentru armonia şi consolidarea legăturii dintre părinţi şi copii.

Hramul parohiei gălăţene a fost prilej de binecuvântare şi de bucurie şi pentru 25 elevi de la Şcoala nr. 17 din Galaţi, care au primit din partea ierarhului Dunării de Jos ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar şi alte daruri, prin programul eparhial ”Hristos în şcoală”.

În carul acestui program desfăşurat de Arhiepiscopia Dunării de Jos în luna septembrie, 4000 de elevi care provin din familii cu mulţi copii şi cu posibilităţi financiare reduse primesc ghiozdane complet echipate în valoare de 300.000 lei.

Având în vedere că în proxima vecinătate a bisericii ”Sf. Ana” din Galaţi se află şapte unităţi şcolare, multe dintre programele catehetice, social-filantropice şi educaţionale desfăşurate de această biserică sunt îndreptate către copii şi elevii.

După slujbă, ierarhul locului a mers în mijlocul tinerilor şi copiilor participanţi la programele catehetice ale acestei parohii şi a vizitat expoziţia de obiecte tradiţionale româneşti şi atelierele de creaţie cu realizările copiilor, adresând un cuvânt de apreciere atât pentru slujitorii jertfelnici care desfăşoară activităţi cu specific tradiţional, cât şi copiilor care participă cu drag şi entuziasm la ele.

De asemenea, în zilele premergătoare hramului, 30 de familii cu posibilităţi materiale reduse aflate în evidenţele parohiale au primit pachete cu alimente neperisabile, prin implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial şi a tinerilor voluntari.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook