Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La „Centrului de zi pentru copii“ din cadrul parohiei „Sf. Spiridon“ din municipiul Galaţi, s-a desfăşurat astăzi, 15 septembrie, întrunirea preoţilor responsabili de cateheza parohială din cele opt protopopiate ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos. În cadrul întrunirii a fost omagiată şi o profesoară voluntară de la Centrul de zi, la împlinirea venerabilei vârste de 90 de ani.

Întrunirea a fost organizată de Biroul de cateheză şi activităţi cu tineretul din cadrul Centrului Eparhial şi a reunit aproximativ20 de preoţi care desfășoară constant activități cu tinerii, asistenţii sociali de la trei centre filantropice din municipiul Galaţi şi cei 70 de copii beneficiari ai serviciilor sociale de la Centrul de zi ”Sf. Spiridon”.

La întrunire a fost prezent şi Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care, în biserica ocrotită de Sfântul Ierarh Spiridon, a deschis evenimentul cu o slujbă de mulţumire către Bunul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra slujitorilor sfintelor altare, a cadrelor didactice, a elevilorși a voluntarilor care sprijină frecvent activitățile bisericești dedicate tinerilor.

În cuvântul adresat cu acest prilej, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre frumoasa şi necesara implicare a preoților şi a voluntarilor în organizarea și desfășurarea de activități pentru tineri în perioadele vacanţelor şcolare, dar şi pe parcursul întregului an, Centrul de zi al acestei parohii gălăţene fiind unul dintre modelele demne de urmat.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța semănării Cuvântului lui Dumnezeu în sufletele și în inimile celor mai tineri dintre semenii noştri, prin utilizarea de metode  potrivite, în centrul cărora trebuie să fie Sfânta Liturghie.

În prezenţa multor cadre dicatice şi a foştilor elevi, în semn de aleasă prețuire pentru rodnica activitate desfășurată, precum şi pentru promovarea valorilor creştine, doamna profesoară Maria Gheorghe, în vârstă de 90 de ani, a primit din partea ierarhului Dunării de Jos distincţia eparhială „Vrednicia andreiană“.

Doamna Maria Gheorghe este fostă directoare de şcoală şi profesoară de limba şi literatura română, iar de mai bine de 14 de ani este implicată în activităţile de voluntariat de la această parohie şi un susţinător activ şi constant al educaţiei copiilor nevoiaşi.  

În acest cadru de rugăciune şi de comuniune, Înaltpreasfnţia Sa l-a prezentat pe noul inspector eparhial pentru cateheza parohială, în persoana preotului Robert Tiber, coordonator al Centrului de zi pentru copii „Sf. Spiridon“ din Galaţi.

În cadrul întrunirii au avut loc şi dezbateri cu privire la activităţile de tineret care s-au desfăşurat pe parcursul acestui an în Eparhia Dunării de Jos, fiind totodată proiectate activităţile ce urmează a se desfăşura în continuare.

La final, în curtea bisericii, toţi participanţii au vizitat o expoziţie cu icoane şi tablouri realizate de-a lungul vremii deprof.pensionară Maria Gheorghe. Expoziţia a fost pregătită special şi prezentată cu prilejul acestei zile şi constiuie un rod al unei muncii dedicate, plină de entuziasm şi dragoste faţă de frumos.

⁕⁕⁕

Beneficiarii Centrului de zi pentru copii „Sf. Spiridon“ sunt 70 de copii care provin din familii defavorizate. Aceştia primesc zilnic educaţie în regim „after school“, o masă caldă şi alte servicii de asistenţă socială pe care centrul le pune la dispoziţie, prin voluntariatul multor cadre didactice, în condiţii optime de igienă şi studiu.

Sprijinul constant din partea parohiei „Sf. Spiridon“ este susţinut şi de parteneriatele pe care parohia le desfăşoară cu alte instituţii, dar şi prin implicarea slujitorilor Sfintelor Altare şi a multor voluntari din Galaţi.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook